ponedjeljak, 26. studenoga 2012.

Zobene pahuljice s dodatcima



Doručak je nama jako važan, i nikad ne izlazimo van, a da nismo barem popili nešto toplo i pojeli par zalogaja kruha s maslinovim uljem. Sve što je lijepo dosadi ako se stalno ponavlja pa tako i to. Vrijeme da se potraže neke novi (stari) okusi, upakiraju u podnošljivu cjelinu i tako barem malo razbiju jutarnju rutinu ;)


Već sam davno napisala kako ne volim zobene pahuljice. Dala sam im šansu jedno tri puta do sada i zaključila da nismo kompatibilne. To bi se i dalje nastavilo da nisam naišla na recept za karamel od malina. Ja nisam ljubitelj karamela, mogu ga probati ali ne previše jer za moj pojam je presladak. Zato me i zaniteresirao ovaj karamel s malinama.


Nije sezona, ali (sva sreća) ima ih u svakom dućanu na odjelu sa smrznutom hranom. Slatkoća je neupitna. Dodatak pirea od malina daje jedan okus koji stvara protutežu slatkoći koja se dobije od šećera. Znam da kombinacija karamela od malina i zobenih pahuljica nije u potpunosti zdrav jutranji obrok i da bi bilo bolje napraviti neku drugu kombinaciju s voćem. Ali, ako će mi ovo omogućiti da polako zavolim okus (i miris) pahuljica pa onda neka bude. Svakako treba paziti na količine, a vjerujte mi samo mala žlica ovog karamela dovoljna je da zasladi cijelu ovu zdjelu ;)

Zobene pahuljice s dodatcima
( recept je ustvari samo skupina natuknica ili smjernica... )
(za dvije zdjelice)

3-4 jušne žlice zobenih pahuljica prekriti vodom i kuhati dok ne omekšaju. Ako volite da budu još mekanije, najbolje ih samljeti prije upotrebe. Nako toga dodati dodatke po želji: bademe, lješnjake, banane, grožđice, zaslađivač po želji i sl.



Broj komentara: 8:

Unknown kaže...

Zanimljiv karamel ! Nisam ljubitelj karamela , kao što i sama kažeš , ali treba provati .... Inače , zobene pahuljice jako volim . Treba se naviknuti na okus . Jedem ih još od 80-tih , povremeno za doručak , jednostavno zaboravim na njih ! Zadnju godinu kupujem pahuljice od pira , ječma pa pravim mix doručak . Najdraži mi je nabujak od zobenih pahuljica . Lijep pozdrav !

Anja kaže...

Jako zanimljivo. Ja inače obožavam karamel pa mi se čini i da bi mi s malinama bio fantastičan. A što se doručka tiče, jedem ga redovito i postao mi je najdraži obrok u danu :)

mateja kaže...

nedavno sam prvi put radila zobene pahuljice za doručak i odlične su :)probati ću i ovaj karamel :)

Branka - byB kaže...

Karamel mi odlično zvuči, a zobene pahuljice volim i često ih jedem za doručak ili užinu. Uobičajeno kuhane sa nekim voćem uz obavezan dodatak cimeta i vanille. Jako lijepo si servirala tvoje pahuljice , sviđa mi se ova crveno -bijela kombinacija.

Petra Kranjica kaže...

Jako dobro izgleda. Možda i nije idealan doručak ali će ti se nepce naviknuti na okus zobenih pahuljica, pa će dalje ići lakše.

Nora Wilder kaže...

njami.. :)
ja čak jedem zobene mekinje :D nekako sam se navikla, navodno su jako zdrave.. samo su malo bezukusne, ali dodam meda ili suhog voća ;)

Gordana kaže...

Preslatko izgleda sa ovim crvenim detaljima.Jako zanimljiv recept za karamel.

Unknown kaže...

Odličan recept, morat cu ga probati, mislim da bi bio to jedan odličan doručak. žitarice

Objavi komentar