četvrtak, 17. srpnja 2014.
Choco scones
Često mi se desilo da ne znam što napraviti s ostatkom prilikom izrade tekućine (ili popularno nazvano) mlijeka od orašastih plodova. Mnogo puta sam ih upotrijebila u jutarnjoj kaši ili nekoj sličnoj kombinaciji. Tek nedavno mi je palo napamet da ih upotrijebim u receptu za scones.
Ovo nisu klasični scones, već su malo tanji. Nisu ni klasični keksići jer imaju mekanu unutrašnjost. Kod ovih sonesa/kolačića najviše mi se sviđa kombinacija između hrskavosti orašastih plodova, sirovog kakao zrna, komadića tamne čokolade i mekane sredine. Ako se odlučite isprobati javite svoje dojmove!
Choco scones
1 šalica mljevenih orašastih plodova (ili ostatak od mlijeka)
1 šalica pšeničnog brašna (možda čak i malo više, ovisi o količini tekućine u mljevenim orašastim plodovima)
3 žlice šećera (ili nekog drugog sladila u odgovarajućoj mjeri)
1 kavena žlica cimeta
1 kavena žlica praška za pecivo
prstohvat soli
50g maslaca (otopljenog)
25g tamne čokolade (isjeckane na sitne komade)
2 žlice sirovih kakao zrna
Pomiješati mljevene orašide, brašno i sladilo. Dodati cimet, prašak za pecivo i sol. Umiješati maslac i mijesiti dok se ne dobije kompaktno tijesto. Ako treba dodati još brašna (sve ovisi o vlažnosti orašastih plodova). Kada se dobije kompaktno tijesto dodati komadiće čokolade i sirovog kakaa. Valjkom tijesto izvaljati u krug promjera 20-ak centimetara. Izrezati ga na osam dijelova. Poredati ih u razmaku od dva cm u pripremljenu tepsiju. Peći u prethodno ugrijanoj peći na 200 stupnjeva 15-ak minuta.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
3 komentara:
Jako mi se dopadaju, a i mislila sam da hoće kad sam ih vidjela na fejsu. Ima jako malo šećera, a fino se iskoristi pulpa i ukombinuje sa čokoladom i kakao zrncima (moram priznati da prosto ne znam kako da ih utrošim jer sam manje oduševljena nego što bi trebalo da jesam)... Čuvam recept! :)
odličan recept , po mom ukusu.
Baš dobro izgledaju!
Objavi komentar