ponedjeljak, 15. svibnja 2017.

Brokula+hummus




Znam da vam ova kombinacija zvuči neobično, no vjerujte mi na riječ da se radi o odličnom jelu koji u sebi sadrži mnoge stvari koje su dobre za tijelo. Još kada ih kombinirate zajedno s domaćim tortiljama onda je ovo jelo zaista posebno. Ovdje ću navesti postupak i sastojke, ne nužno kao recept već više kao ideju da i vi napravite nešto slično u svojoj kuhinji!





Domaće tortilje 

300g brašna
2 žličice maslaca
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
1 šalica tople vode

Pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol. Dodati maslac te miješati (prstima) dok se ne dobije mrvičasta struktura. Uz dodatak tople vode (vodu dodavati pomalo, možda ne bude sve trebalo) umijesiti mekano tijesto. Rasporediti ga u desetak kuglica i ostaviti ih 15-ak minuta da miruju. Oblikovati tortilje i peći na tavi sa svake strane po par minuta. Čuvati umotane u krpu (i najlon) da se ne izgube elastičnost.

Hummus vjerujem svi znate napraviti. Ako ima onih koji ne znaju onda klik na link (ovako ga ja radim).
Brokulu skuhajte i začinite sa soli i maslinovim uljem.

Slaganje:
na tortilju namažite pozamašni sloj hummusa. Preko njega rasporedite kuhanu brokulu, zamotajte i to je to!

2 komentara:

Petra Kranjica kaže...

Jako zanimljivo izgleda!

What's for dessert? kaže...

Čim sam vidjela brokulu u naslovu, odmah sam si zamislila kako je ovo fino. Super ideja!

Objavi komentar