ponedjeljak, 5. veljače 2018.

U mojoj kuhinji (kod Jubistache)


Bok, moje ime je Ljubica i ovaj put nemam recept već jedan malo drugačiji post. Tema je i dalje slična i opet povezana s kuhanjem.
Danas ću s vama podijeliti moje najdraže alate koje koristim prilikom kreiranja recepata i objasniti na koji način mi svaki od njih pomaže.

Pa krenimo:

1. Samostojeći mikser


Ovaj mikser je stvarno praktičan alat koji često koristim prilikom izrade kruha. Ili kreme za kolače. Posuda je velika i stabilna tako da je možete koristiti i onda kada vam mikser ne treba.

2. Blender


Iako ne spada u kategoriju svemoćnih blendera, ja sam s ovom verzijom jako zadovoljna. Do sada smo napravili velike količine maslaca od lješnjaka i kikirikija. A da ne govorim o sladoledima od smrznute banane i kakaa. Definitivno vrijedan kuhinjski pomagač.

3. Sjeckalica


Od sjeckanih badema, lješnjaka, oraha i kikirikija pa sve do zobenih pahuljica ili krušnih mrvica. Nema toga što ova sjeckalica nije napravila. Kupljena davno i dalje savršeno radi.

4. Špatule


Kada treba nešto brzo i efikasno prebaciti iz jedne u drugu posudu nema boljeg alata osim špatula. I uvijek mi trebaju barem dvije jer je tako lakše.

5. Mjerne šalice i žličice


Uvijek pri ruci imam mjerne šalice i žličice jer stvarno su super. Osim što ih koristim kao mjerilo dobre su i za prebacivanje stvari jer su to ustvari žlice (raznih veličina).


Ovo je bio kratak izlet u moje kuhinjsko carstvo. Ima još puno stvari koje mi pomažu u kuhinji, ali ovo je top pet komada koje stvarno često koristim. Nadam se da vam se svidjelo i da ćemo imati prilike zaviriti u još koju kuhinju. Koji su vaši kuhinjski pomagači? Voljela bih čuti o njima u komentarima.






2 komentara:

Gordana - KuhinjskePrice.com kaže...

Od ovoga sto si pobrojala i meni su blender, sjeckalica i spatule nesto sto stalno koristim. Puno toga se kupi, ali ne koristi, nazalost.

jubistacha kaže...

@Gordana: Da, samo što sam starija ne kupijem više puno toga što ne koristim. To valjda dođe tako s godinama ;)

Objavi komentar