ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Hrskavci od lješnjaka




Za ovaj khm kolač (ako ga se uopće može tako nazvati) sam bila uvjerena da ga nitko neće htjeti ni probati, osim mene. Kao i uvijek, ugodno sam se iznenadila kad je ovaj hrskavi kolač izazvao veliki interes ostalih članova obitelji.

Zato sam odlučila recept staviti na blog, tako da ga i vi možete isprobati. Inače, ovaj hrskavac je gluten free (ako pripazite da su zobene pahuljice gf) i vegan. A najviše od svega, pun dobrih stvari stvari kao što su zobene, lješnjaci, kikiriki i kakao. Nema bolje kombinacije!


Hrskavci od lješnjaka

1 šalica = 250ml
1 šalica lješnjaka
1/2 šalice kikirikija
1/2 šalice zobenih pahuljica
prstohvat soli
1/4 šalice javorovog sirupa (ili meda)
1/4 šalice kakao zrna
1 žličica cimeta

Vrlo lagano samljeti lješnjake i kikiriki (da ostane i par većih komada radi teksture). Pomiješati ih sa zobenim pahuljicama, cimetom, soli i kakao zrncima. Dodati javorov sirup i sve zajedno pomiješati da se poveže. Staviti u pripremljeni kalup i peći 40-ak minuta na 160 stupnjeva. Ostaviti da se ohlade minimalno sat vremena. Kada se ohladilo rukama kidati veće komade (ja volim ovaj neuredni izgled) i grickati.




1 komentar:

Objavi komentar