subota, 24. ožujka 2018.
Super mekani kruh s krompirom
Uvijek sam se pitala što napraviti s viškom pire krompira (osim njoka ili knedli)? I tada sam otkrila recept za kruh koji sadrži pire krompir. Od tada je prošlo dosta vremena i ovaj kruh se udomaćio u našoj obitelji. Toliko da ga djeca često traže i zbog toga namjerno radim više pire krompira tako da nam ostane za kruh :)
Super mekani kruh s krompirom
500g pšeničnog brašna (ja koristim tip850)
1 suhi kvasac
1 žličica soli
oko 300-350g pirea od krompira
2 žlice maslinovog ulja
vode (po potrebi)
Pomiješati brašno, kvasac i sol (sol staviti na jednu stranu, a kvasac na drugu stranu zdjele da se ne dodiruju). Napraviti rupu u brašnu te dodati pire krompir i ulje. Dodavajući vodu (po potrebi, količina ovisi o brašnu i količini pire krompira) miješati (rukom ili mikserom) dok se ne dobije kompaktno tijesto koje se odbija od stijenke posude. Tijesto još malo mijesiti na dasci (da postane glatko) te ga ostaviti pokriveno na toplo mjesto da naraste. Kada se tijesto udvostruči, premjesiti ga i oblikovati u željeni oblik. Ostaviti da još malo odmori te ga peći 50-ak minuta na 180 stupnjeva.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
2 komentara:
Kruh s krumpirom ima inaj fini okus I nekako je baš mekan I mi ga volimo
Upravo tako! Prekrasno i mekano...
Objavi komentar