ponedjeljak, 23. travnja 2018.
Osso bucco (na moj način)
Često pravim juhu od koljenice jer bude jako fina. Ovaj put sam naišla na izrezane komade (već unaprijed pripremljene) koji su se savršeno uklopili u moje planove za ručak. U nastavku slijedi "recept" ili naputak o tome kako sam napravila osso bucco. Uživajte!
Osso bucco (na moj način)
par komada nasjeckane teleće koljenice
sol, papar
brašno
ružmarin i timijan (zavezani u buket)
sušeni vrganji (namočeni u vodi minimalno pola sata prije kuhanja)
koncentrat rajčice
luk
mrkva
celer
peršin
limunova korica (po želji)
temeljac (ili običnu vodu za podlijevanje)
Svaki komad koljenice dobro posušiti te posoliti i popapriti. Uvaljati ih u brašno, dobro otresti te staviti na vruće ulje da se prže oko tri minute sa svake strane. Meso izvaditi i ostaviti na tanjuru da miruje. U međuvremenu na isto ulje staviti nasjeckani luk, mrkvu i celer da se prži. Posoliti povrće te pržiti dok ne povene. U to dodati koncentrat rajčice, vrganje, buket (ružmarin i timijan) i tekućinu. Vratiti meso i pirjati ga (uz stalno dolijevanje tekućine) dok se počne odvajati od kosti (cca oko sat i pol do dva sata). Na kraju provjeriti umak (dodati još začina po želji), izvaditi buket (ružmarin i timijan) te posuti sjeckanim peršinom i limunovom koricom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
2 komentara:
To mi je jedno od dražih zimskih nedjeljnih ručkova. Super izgleda!
@Petra: i meni je. Hvala!
Objavi komentar