Ovaj slatkiš je napravljen od kakao paste. Ako je ne možete nabaviti, slobodno je zamjenite s istom količinom kvalitetne tamne čokolade. U tom slučaju izbacite sladilo.
Kakao pasta je prirodni proizvod koji nastaje kada se sirova kakao zrna melju i tako pretvaraju u tekućinu. Takav proizvod se stvrdne na sobnoj temperaturi i tako nastane kakao pasta. Obično sadrži 55% kakao maslaca i idealna je za korištenje u skoro svim receptima gdje se koristi čokolada. Ipak imajte na umu da ovo nije čokolada već 100% -ni kakao bez aditiva, zaslađivača i svega ostaloga. Uz dodatak par jednostavnih namirnica pretvara se u savršeni slatkiš za svaku priliku, gotov u par minuta bez paljenja pećnice :)
Mekani kakao slatkiš
225 g kakao paste
130g maslaca od kikirikija
7 žlica kokosovog šećera (ili nekog drugog sladila po želji npr. med, javorov sirup...)
50g lješnjaka (isjeći na sitne komade)
Na pari otopiti kakao pastu. Dodati sladilo i dobro ga pomiješati da se otopi. Umiješati kikiriki maslac. Na kraju dodati sjeckane lješnjake. Smjesu staviti u pripremljenu zdjelu (ili protvan obložen pek papirom), te u frižider na par sati dok se ne stisne. Servirati po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar