nedjelja, 22. srpnja 2018.
Pikantni namaz od ječma i češnjaka
Volite li okus pečenog češnjaka? I miris? Jeste li znali da pečeni češnjak ima skroz drugačiji okus od sirovog? Okus mu postane skoro pa sladak, s laganim okusom originalnog češnjaka u tragovima. I savršen je za bilo koju kombinaciju namaza ili dipova ili umaka. Ustvari, samo je mašta granica.
Ja sam ovaj put iskoristila pečeni češnjak u jednom neobičnom namazu za kruh. U njemu se može naći još i kuhanog ječma i par žlica hummusa. Prava mala riznica zdravih stvari na jednom mjestu ili komadu kruha :)
Pikantni namaz od ječma i češnjaka
130g kuhanog ječma (dobro kuhanog)
50g (otprilike, ovisi o veličini glavice) pečenog češnjaka (za prvi put savjetujem i manje, jer je okus intenzivan)
5 žličica hummusa
Sve sastojke staviti u blender (ili sjeckalicu) i smiksati dok se ne dobije jednolična smjesa (namaz). Ako treba smjesu razrijediti dodati još hummusa. Servirati uz odličan kruh, krekere ili sirovo povrće.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar