nedjelja, 22. srpnja 2018.

Pikantni namaz od ječma i češnjaka




Volite li okus pečenog češnjaka? I miris? Jeste li znali da pečeni češnjak ima skroz drugačiji okus od sirovog? Okus mu postane skoro pa sladak, s laganim okusom originalnog češnjaka u tragovima. I savršen je za bilo koju kombinaciju namaza ili dipova ili umaka. Ustvari, samo je mašta granica.



Ja sam ovaj put iskoristila pečeni češnjak u jednom neobičnom namazu za kruh. U njemu se može naći još i kuhanog ječma i par žlica hummusa. Prava mala riznica zdravih stvari na jednom mjestu ili komadu kruha :)


Pikantni namaz od ječma i češnjaka

130g kuhanog ječma (dobro kuhanog)
50g (otprilike, ovisi o veličini glavice) pečenog češnjaka (za prvi put savjetujem i manje, jer je okus intenzivan)
5 žličica hummusa

Sve sastojke staviti u blender (ili sjeckalicu) i smiksati dok se ne dobije jednolična smjesa (namaz). Ako treba smjesu razrijediti dodati još hummusa. Servirati uz odličan kruh, krekere ili sirovo povrće.

Nema komentara:

Objavi komentar