ponedjeljak, 20. travnja 2009.

Banana kocke u mojoj izvedbi

Stalno mi se u glavi vrti recept za Banana kocke s blog-a Volim_kuhati kolegice blogerice volim_kuhati koja je i vrijedna forumasica na forumu Da mi je nesto slatko. Tamo sam vidjela slike ovog prekrasnog kolača te tražila recept. Priznajem, krivo sam procjenila veličinu tepsije za pečenje pa je biskvit ispao jako tanko, stoga sam odlučila napraviti nešto drugačije. Biskvit sam izrezala i slagala u kombinaciji s kremom. U kremu sam umjesto pudinga od vanilije stavila puding od čokolade radi kontrasta s biskvitom. Na kraju sam složenac obložila sa šlagom. Po vrhu sam posula mješavinu mljevenog badema i indijskog oraščića (umjesto oraha). Sve ostalo je isto kao u receptu. Konačni proizvod izgleda fino i okus je fantastičan tako da će ove kocke sigurno biti opet na meniju!

Slika1. Banana složenac



Broj komentara: 5:

volim_kuhati kaže...

baš sam se ugodno iznenadila kad sam došla na blog :) ovaj banana složenac izgleda odlično i baš mi je drago da te moj recept inspirirao :) super su sve promjene koje si uvela, a mislim da sam zaboravila napisati da se i na kremu od banane može staviti glazura od čokolade :)

jubistacha kaže...

vau, i to je dobra ideja. Drugi put svakako stavljam glazuru od čokolade. Promjene sam uvela jer sam malo zabrljala pa da popravim stvar :)

volim_kuhati kaže...

ne znam koliki kalup imaš? moj je otprilike 22 X 35 :) a ovo s čokoladom ide stvarno tako po receptu, samo što mi uvijek posipamo orasima tako da je to meni sad već pod normalno :)

jubistacha kaže...

aha, to je znači tvoja verzija Banana kocki ;)
Neznam napamet koja je veličina kalupa (mogu provjeriti večeras), ali je sigurno veći od tvog:)

Sweet Corner kaže...

izgleda fantasticno!

Objavi komentar