četvrtak, 13. svibnja 2010.

Buhtle




Već odavno se spremam napraviti prave domaće buhtle. Čak sam i recept imala spremljen u svom pretražniku. Danas se dogodilo da zbog vremeniskih (ne)prilika imam vremena za pečenje kolača. Ako živite u Zagrebu i okolici sve vam je jasno. Za one koji nisu blizu samo ću reći: vani je kišovito, temperatura je jesenja i nakon onih vrućih dana opet je vrijeme za jaknu. A tako sam bila sretna kada sam je spremila za skladištenje do sljedeće zime :) Recept za buhtle sam posudila kod već provjerene kuharice Masatere. Jedina izmjena jest to da sam u tijesto (suhi dio) dodala cimet. Punjenje jest domaći džem od jagoda i banana koji sam predstavila u predhodnom postu. Cimet se osjeti taman toliko da zamiriše kada se zagrize buhtla. Ipak nije dovoljno jak da preuzme okus džema. Meni se dodatak cimeta pokazao kao pun pogodak. Probajte i vi pa mi javite dojmove.

Broj komentara: 13:

Dilajla kaže...

Legendarne Masaterina buhtle i s tvojim dodatkom ,jako fino.

Unknown kaže...

I ja isto jako volim cimet, on nekako još više poboljša okus! Ove buhtle sam i ja pravila, pravim i neke svoje i sve nestane u trenu:)))

mignonne kaže...

Bas su ti fine, ovo je zaista odlican receptic a mogu misliti kako su tek ukusne sa tim domacim dzemom, sad bih odmah smazala ove sa fotkice!;)))

Alanvla kaže...

Moraću i ja isprobam ove čuvene glorifikovane buhtle! Ove vaše mame pogotovo sa ovim džemom!

Federica Simoni kaže...

splendidi e golosi!ciao!

Nevena Buljan kaže...

odlične buhtle..vrlo zanimljiv mi je taj džem od jagoda i banana :)) nesvakidašnje. a što se tiče vremena - ne znam više što da mislim, kažem ..očito da smo svi morali vaditi natrag jakne (ako ne i kapute) iz ormara..nadam se da neće potrajati :(

Laka kuharica kaže...

Buhtle su tu naš domaći kolač. Moja baka radila je odlične i, naravno, uvijek s domaćim pekmezom od marelica ili šljiva. Ja ih ne radim skoro nikada, ne znam ni sama zašto. Tijesto za buhtle je jedino tijesto koje mi divno miriše već kod pripreme, a kamoli poslije. Opasnost za liniju! Tvoje su krasne i sigurno su nestale u trenu!

Josipa kaže...

mmm, buhtle s domaćim pekmezom... meni je to idealan kolač :)

Branka - byB kaže...

Masaterine buhtle su zbilja već legendarne i sigurna sam da su ti super uspjele. Ovaj dodatak cimeta u tijesto mi je interesantan, super ! A što reći za džem , savršeni domaći džem u kombinaciji jagoda i banana, takav još nisam radila pa sam sada odavde preuzela recept i ubrzo će biti isproban :)

Snježana Cetina kaže...

Hvala ti na isprobavanju recepta. Veseli me što ti se svidio i što si ga krasno oblikovala po svom guštu ;)
Joj i kod nas pada kiša već desetak dana a danas uopće ne staje. Jedva čekam toplije vrijeme jer ovo samo izaziva kostobolju..

fimere kaže...

ils sont magnifiques et appétissants
bravo
bonne journée

Andrea kaže...

Svaka čast Jubi, buhtle su ti odlično ispale. :)

Tadeja kaže...

Ma super to tebi ide uz bebača! Odlično izgledaju! Ja sam ih zadnji put radila prošle godine u šestom mjesecu na moru. Otišli mi na more i smrzli se, da ne kažem k'o šta, tjedan dana sam u apartmanu pekla i nakuhavala, sve da se ugrijemo, između ostalog i buhtle. :)

Objavi komentar