srijeda, 9. studenoga 2011.

Karamela shots




Ime posta se nametnulo nakon što sam servirala ovaj puding u čašicama za rakiju. Prilično je sladak i zbog toga ga je dovoljno pojesti u malim količinama. Možda ne tako malima kao u ovim čašicama, ovo je više za dekoraciju. Moram priznati da mi se zapravo jako sviđa ova dekoracija, a kako imam (sasvim slučajno) dva seta čašica za rakiju onda mi taman sve stane. U prvom trenu nastane mala gužva u frižideru. Uglavnom, ubrzo nestane par komada, a da se ni ne okrenem ;)


Način na koji sam došla do ovog pudinga je prilično jednostavan. Kao i većina toga desi se sasvim slučajno. Obično prvo dođe katastrofa nakon koje izađe nešta fino. Tako je bilo i s mojim prvim pokušajima sa skuham dulche de leche (ili po našem mliječni karamel). Pregledala sam par recepata. zaključila da unutra ide previše šećera. Zato sam smanjila količinu, i to ne malo, već toliko da sam stavila možda jednu trećinu predviđene količine. Što sam zeznula? Pa cijelu kremu jer koliko god dugo je kuhala nisam uspjevala dobiti fin i gust namaz. I tako na pola puta da sve bacim u wc sinula mi je ideja da je pokušam zgusnuti na svoj način. Upotrijebila sam agar (već sam ga spomenula u prethodnom postu), vi slobodno koristite gustin, ili ako ga nemate pri ruci može pomoći i obično brašno. Kremu ukuhajte slično kao puding, podijelite u za to predviđene zdjele, rashladite i uživajte ;)



P.S. Nagradna igra još i dalje traje...

Broj komentara: 14:

What's for dessert? kaže...

Naziv posta je odličan.

Sweet Corner kaže...

Naslov sve govori, odlicno!!!

Tanja Leković kaže...

Mnogo je sladak ovako serviran dezert! A podsećam da se do mnogih pronalazaka došlo pukom slučajnošću (Njutn i jabuka) ili izvlačenjem iz nevolje (npr. Saher torta :-)

Bite my cake kaže...

odličan uspjeh od neuspjeha :) djeluje mi super, inače jako volim karamelu

Branka - byB kaže...

Definitivno bi šteta bilo da si proglasila neuspijeh i sve bacila, ovako je ispalo odlično ! Vjerujem da je puding super, već sam se uvjerila u tvoje odlične pudinge i kreme. Serviranje u mali čašicama mi je posebno dobra ideja i naziv je originalan !

jasna varcakovic kaže...

Sjajna ideja...Volim karamel!

Anonimno kaže...

Ja volim kad se servira nesto u malim casicama;) I ja cesto iskombinujem malo parce koalca i nesto u casici;)

Petra Kranjica kaže...

Najčešće ti kuhinjski neuspjesi rezultiraju nečim savršenim što je kasnije teško ponoviti.

Unknown kaže...

Ništa neobično, dešava se svima ali je važno da je ukusno i da se popapa! A sličice su zakon!

Dilajla kaže...

Dobro si se i sjetila i tako dobila fini puding.

Laka kuharica kaže...

Super naziv i zbilja krasno izgleda. Kod mene je jedini problem što nemam sličnih čašica za rakiju, ali treba se snaći. Fiiino!

Anonimno kaže...

odlično si se snašla, a servirano u ovim čašicama je pun pogodak

Mimi kaže...

Super ideja da spasis situaciju... Ukus ovog pudinga je sigurno sjajan! :)

Вера kaže...

Bas mi se dopada!

Objavi komentar