ponedjeljak, 20. kolovoza 2012.
Empanades od integralnog brašna
Jedan kratki recept bez puno teksta. Odlične su kao snack, ili kompletna večera uz dodatak neke salate. Ako ostanu za doručak mogu se kombinirati s jogurtom i malo začinskog bilja. Najbolje od svega jest što sami odabirete i punjenje i prilog...
Ovaj put sam ih punila sa svježim sirom i tunom uz dodatak bosiljka. Originalni recept možete naći na Tanjinom blogu. U nastavku sljedi recept u mojoj izvedbi.
Empanades od integralnog brašna s punjenjem od sira i tune
300g integralnog pšeničnog brašna
1/2 žličice soli
125g maslaca (otopljen na štednjaku)
100ml vruće vode
200g svježe skute
1 manja konzerva tune
1 jaje
2 žlice ribanog sira
svježeg bosiljka
soli (prema potrebi)
malo mlijeka (za premazivanje)
Za nadjev pomiješati skutu, tunu, jaje i ribani sir. Dodati svježi bosiljak i soli po potrebi. Ostaviti sastrane. Za tijesto pomiješati brašno i sol. Topli maslac dodati u brašno i promješati. Polako dodavajući vodu (po potrebi) zamijesiti elastično tijesto. Razvaljati tijesto što tanje te rezati krugove promjera 8-10cm. Na sredinu kruga stavljati nadjev te ga preklopiti da se dobije polukrug. Rubove pritisnuti vilicom da nadjev ne iscuri. Premazati mlijekom te staviti na pleh u pećnicu na 200 stupnjeva. Peći dvadesetak minuta dok rubovi ne dobiju finu boju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 10:
Divno izgledaju :)
i kod mene se upravo peče nešto s integralnim brašnom :) krasan recept!
već dugo Tanjine empanade čekaju na isprobavanje!!i tvoje su jednako krasne
Uf uf, odlično izgleda!
Dobro s korisnim spojeno...
Sviđa mi se što su od integralnog brašna i pečene u pećnici. Jako fino!
Krasan snekić, i još s tunjevinom.
jako mi se sviđa! već duuuugo želim da napravim empanade i uvek se nećkam zbog pečenja u ulju...e sad moram da probam!!!super što je sa tunom, baš sam u potrazi za receptima tog tipa koji ju sadrže.
Ne mogu da vjerujem da sam zaboravila komentirati i ovdje... Drago mi je da su te moje empanadice inspirirale, tvoja integralna verzija je više nego odlična, i biće isprobane!:)
Probala ih danas s punjenjem od 4 sira - oduševili me baš kao i svi tvoji recepti!
Objavi komentar