ponedjeljak, 8. listopada 2012.

Pahuljasti kokos i sir...




Evo jedan jednostavan kolač, kombinacija svježeg sira i kokosa. Lagano, slatko i puno kokosa. Odličan kolač uz popodnevnu kavu ili čaj...



Pahuljasti kokos i sir

125g kokosovih pahuljica (kokosovog brašna npr.)
100g omekšalog maslaca
100g šećera
4 jaja
2 žlice brašna
125g svježeg sira

Odvojiti bijeljanjke i žutanjke. Istući bjeljanjke i pola količine šećera dok ne postane čvrsti snijeg. Omekšali maslac pjenasto umutiti s ostatkom šećera. Dok se to miješa postepeno dodavati žutanjke tako da se dobije pjenasta smjesa. U posebnoj posudi pomiješati svježi sir sa kokosovim brašnom i dvije žlice brašna. Siru primješati kremu od žumanjaka i čvrsti snijeg. Smjesu rasporediti u pripremljeni kalup te peći oko 30-ak minuta na 180 stupnjeva.

Broj komentara: 15:

Gordana kaže...

Sir i kokos, zvuci dobro, a ja sam veliki ljubitelj kokosa :)

Anja kaže...

Krasno! Slično radim pitu od sira, tj. ja ju radim kao tortu :D Samo što se sprema i prhko tijesto. Inače su mi kolači od sira baš ovakvi najdraži, nikako ne volim one masne s vrhnjem i previše šećera (kao npr. u klasičnim tortama od sira, uvijek me nervira ona podloga od maslaca i keksa pa ja pečem tijesto :D ) Tako da mi je ovo super recept, nije premekano zbog kokosa (tako mi se čini), a opet je sočno :)

Unknown kaže...

sve s kokosom za mene je dobro. pa i ovaj tvoj zbilja jednostavni kolač mi se čini izuzetno zanimljiv

What's for dessert? kaže...

Obožavam kolače s kokosom i ova verzija sa sirom zvuči odlično. Jedino me malo buni badem iz naslova s obzirom da nije nigdje naveden u popisu namirnica.

Mimi kaže...

Jako mi se svidja recept. Da li fali badem u sastojcima?

jubistacha kaže...

@Tamara i Miki: hvala sto ste mi ukazale na gresku. To se desava kada se brzo pise i nema puno slobodnog vremena. Ispravljeno je, umjesto badema ide sir :)

Anonimno kaže...

Ove pahuljice,to se misli na kokosovo brašno?bit će isprobano

Ivana kaže...

Super recept ... baš neki dan sam pravila slićno sigurno je i ovo jako fino :)
Tečaj za Vizažista

jubistacha kaže...

@Anonimno: da, kokosovo brašno.
@Ivana: hvala!

Branka - byB kaže...

Jako dobro zvuči i još bolje izgleda, jako volim sve sastojke i kod mene će se se sigurno naći uz kavicu ili čaj !

Anonimno kaže...

Recept je jako zanimljiv, ali bilo bi dobro da autorica svima pojasni što se koristi za ovu tortu kokosovo brašno ili navodno kokosove pahuljice koje se također mogu naći u prodaji.

jubistacha kaže...

@Anonimno: U prethodnim komentarima piše da se radi o kokosovom brašnu. Ispravit ću i recept. Gdje se mogu naći kokosove pahuljice u prodaji?Hvala!

Anonimno kaže...

U DM prodavaonicama može se naći proizvod koji je deklariran kao kokosove pahuljice, ali je to zapravo naribani suhi kokos koji hrska (krupni nariban). Inače je izvrstan dodatak u zobenoj kaši.

Unknown kaže...

Upravo pecem ovaj kolac i po okusu sirovog tijesta znam da ce bit odlican. Ja cu ga jos kad se ispece posut ananasovim sokom.😍Hvala na receptu. Ja sam sve od oka dodavala tj oko prilike,osim jaja.

Anonimno kaže...

Upravo radim kolač, vidjet ćemo kako će ispast, cini se zanimljiv, no postupak je loš, ako cu ga pravit drugi puta Def sav šećer istuc sa bjelancima, u to dodat zutanjke i otopljen maslac pomiješan sa sirom i onda lagano umjesat kokos i brašno, jer po vašem postupku sirov ne djeluje baš pjenasto

Objavi komentar