nedjelja, 10. veljače 2013.

Torkutići od kokosa (raw coconut triangles)



Već odavno je poznato da volim sve što se može napraviti u što manje vremena i bez prevelike količine suđa. Naravno, za neke stvari treba uzeti više vremena i isprljati punu mašinu suđa da bi se dobio odličan rezultat. O tome nekom drugom prilikom. Bez obzira na skromnu količinu sastojaka i utrošenog vremena mene je ovaj desert oduševio. Odmah da napomenem, ovo nije za one koji od deserta očekuju tri kata biskvita i isto toliko kreme ;)


Trokutići od kokosa
(recept je prilagođen prema originalu)

1/2 šalice kokosovih pahuljica
1/2 šalice mljevenih brazilskih orašćića (ili običnih oraha)
1/5 šalice javorovog sirupa ili meda (ako volite slađe stavite 1/4)
2 žlice maslaca na sobnoj temperaturi (ili kokosovog ulja)
1/2 žličice vanilin ekstrakta
prstohvat soli

Sve zajedno izmiksati u blenderu ili sjeckalici. Rasporediti na pek papir i ostaviti preko noći da se stisne. Isjeckati u željenom obliku.

P.S. trokutiće držati u frižideru. Na sobnoj temperaturi se opuste pa je konzumacija otežana ;)

Broj komentara: 6:

Anja kaže...

E inače ovakve recepte i tražim jer me često ulovi želja za nečim nepečenim, pa nemam ideje. Kokos volim i već to mi je pun pogodak :)))

Laka kuharica kaže...

I ja volim ovako nešto brzo i lako, a k tome zaista fino. Još kad' možeš kontrolirati količinu šećera - odlično!

VolimBoje kaže...

Pitanje - kokosove pahuljice nije isto što i kokosovo brašno ili...?

Branka - byB kaže...

Jako interesantno, a to što je brzo i jednostavno može biti samo prednost. Sastojci mi se sviđaju, bilježim !

jubistacha kaže...

@Anja: i mi volimo kokos...
@Tamara: hvala!
@Laka kuharica: tako je!
@VolimBoje: to je obicno kokosovo brasno :)
@Branka: odlicno!

Tamara kaže...

brzo i zdravo

Objavi komentar