petak, 16. studenoga 2018.

Vegan avocado brownie


Često kupim avokodo, strpljivo čekam da sazrije i onda ga zaboravim. Ne mogu ga jesti sirovog (npr.guacamole) jer se moj želudac buni i ne paše mi okus avokada. Zato ga nastojim zamaskirati ne bih li se prisilila da ga konzumiram jer kao što svi znamo avokado je izvor dobrih masnoća koje trebaju našem tijelu.

Samo ovaj put se nisam trebala uopće prisiljavati da ga pojedem. Dapače, bilo je teško ne pretjerati i smazati cijelu tepsiju :)

Količina šećera je prilagođena nama jer smo se tako naučili, ako ste navikli na slađe stvari, slobodno povečajte količinu šećera ili dodajte neki slatki preljev preko kolača.


Vegan avocado brownie
1 šalica = 250ml

1 zreli avokado
1 banana (mekanija)
1/4 šalice kokosovog ulja
2 šalice brašna
1/2 šalice kokosovog šećera
1 1/2 šalice bademovog mlijeka
1/2 šalice kakao praha
2 žličice sode bikarbone
1 žličica soli

U jednoj zdjeli pomiješati brašno, šećer, kakao prah (prosijati da ne bude grudica), sodu bikarbonu i sol. U blenderu miksati avokado i bananu dok se ne povežu. Mješavinu staviti u zdjelu te dodati kokosovo ulje i miješati špatulom dok se smjesa ne poveže. Na kraju umiješati bademovo mlijeko. U morku smjesu dodati suhu (dio po dio) i miješati špatulom dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu staviti u pripremljeni kalup, na vrh dodati po želji sjeckanu čokoladu (tamnu, bijelu i sl.) ili ostaviti prazno te preliti preljevom po želji nakon što se kolač ispeče. Peći 30-ak minuta na 160 stupnjeva.

1 komentar:

katin špajz kaže...

Mnogo mi se sviđa ovaj kolač.

Objavi komentar