nedjelja, 25. listopada 2020.

Mramorni puding kolac

 

Moja djeca vole jesti slatko (kao i skoro sva djeca :)). Stoga se trudim da imamo (kad stignemo) u ponudi barem jedan domaci kolac.

Kako rastu, tako se i apetiti i zelje mijenjaju. Doslo je do toga da oni sami smisljaju kakav bi trebao izgledati kolac koji ce se napraviti. I sto je najbolje od svega, sami se potrude napraviti taj isti kolac (uz moju malenkost kao nadzorni organ :)).Tako smo uspjeli iskemijati i ovaj kolac koji je odmah postao hit i ponosno zasluzio mjesto u nasoj online biljeznici s receptima.




Mramorni puding kolac

5 jaja

200g secera

300g brasna

100ml vode

100ml ulja

1 vrecica praska za pecivo (13g)

2 zlice vrhom pune kakaa u prahu

2 vrecice pudinga od vanilije

1l mlijeka

secer (po zelji)

cokoladna glazura 

Razdvojiti jaja. Pomijesati zutanjke sa secerom i miksati dok se ne dobije pjenasta smjesa. Posebno miksati bjeljanjke dok se ne dobije snijeg. U posebnoj zdjeli prosijati i pomijesati brasno i prasak za pecivo. U smjesu zutanjaka paralelno dodavati brasno, vodu i ulje istovremeno miksajuci smjesu. Na kraju spatulom lagano umijesati smjesu od bjeljanjaka. Dobiveno tijesto podijeliti na pola. U jednu polovicu umijesati kakao u prahu da se dobije tamna smjesa. Pripremiti kalup i sipati paralelno svijetlu i tamnu smjesu tako da se dobije karakteristicni mramorni uzorak. Peci tijesto 30-ako minuta na 160 stupnjeva (provjeriti cackalicom).

Kada je tijesto peceno skuhati pudinge od vanilije prema upustvu s vrecice i preliti preko ohladenog tijesta. Kada se puding stisne preliti sve cokoladnom glazurom.

 

Nema komentara:

Objavi komentar