četvrtak, 28. veljače 2013.

DIY: stara majica u novom ruhu



Koliko puta vam se desilo da nakon jela ostane mrlja na vašoj najdražoj majici? Mrlja koja se i nakon intenzivnog tretmana kemikalijama neće skinuti do kraja? 


Kada je riječ o pamučnim majicama, pogotovo one koje su još u nosivom stanju ja pribjegavam metodi kamuflaže. U ovom slučaju (pod utjecajem inspirativnih postova nedavno prošlog nam Valentinova) sam odlučila napraviti veliko srce od puno malih.

Ako se i vi odlučite za ovakav pristup evo što vam je potrebno:
1. gumica (na kojoj ste nacrtali srce i izrezali ga pomoću skalpela)
2. boja za tkaninu (može se naći u svakom hobi dućanu ili odjelu u supemarketima)
3. pamučna majica


Unutar majice staviti papir za ruke (ili neku drugu pamučnu tkaninu za koju vam nije žao ako se oboji) jer boja prelazi na drugu stranu, a ne bismo htjeli da obojamo stražnju stranu. Olovkom nacrtajte konture srca zato da znate kuda otprilike treba bojati tj. da bi konačni rezultat isto imao oblik srca. Daljnji postupak je isti kao i kod otiska na maramu. Boju nanijeti (kistom) na gumicu (tj. pečat) otisnuti otisak i voila. Ako to radite prvi put svakako je najbolje malo prakse steći na nekoj neutralnoj tkanini. Čisto da vidite koliko često treba nanositi boju i koliko čvrsto treba pritisnuti pečat da ostane otisak.


Održavanje je isto kao i kod svih bojanih tkanina. Oprati, osušiti i opeglati da se boja upije. Dalje postupati kao i s ostalim odjevnim predmetima. I paziti naravno da se opet ne umrlja ;) (ili ne ;))

3 komentara:

Laka kuharica kaže...

Dobra ti je kamuflaža, nema što:)) Ja imam drugi pristup: na flek koji ne odlazi prikačim broš. Bez obzira gdje je mrlja. Barem te ljudi malo pomnije pogledaju (i vjerojatno misle "ova je luda") ili te pitaju nešto na temu broša. I eto komunikacije na zgodnu temu:)))

jubistacha kaže...

@Laka kuharica: imam i ja takav pristup, ovo je više za djecu. Em se češće flekaju em nije zgodno da nose broš ;)

Lolila kaže...

to je to :) kreativna reciklaža :)

Objavi komentar